Τίτλος   Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Περίληψη   Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων αποτελεί το αρχαιότερο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη χώρα. Ανήκει στα ιδρυτικά Τμήματα του Πανεπιστημίου. Λειτούργησε για πρώτη φορά ταυτόχρονα με την ίδρυση της ΑΣΟΕΕ το 1920 και αποτελεί συνέχεια του Εμπορικού Τμήματος το οποίο έγινε ανεξάρτητο το 1984 οπότε και άρχισε να χορηγεί δικό του πτυχίο σπουδών, δεδομένου ότι μέχρι τότε το πτυχίο που χορηγούσε το Πανεπιστήμιο ήταν ενιαίο και για τα δύο αρχικά Τμήματα (Οικονομικό και Εμπορικό). Το 1985 λειτουργεί το πρώτο οργανωμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Σκοπός του Τμήματος είναι η αποτελεσματική εκπαίδευση των φοιτητών στις σύγχρονες επιστημονικές, ερευνητικές και εφαρμοσμένες απαιτήσεις σχετικά με την Επιστήμη της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και η δημιουργία των αυριανών ηγετικών στελεχών των επιχειρήσεων. Η βαθιά γνώση των έμπειρων και καταξιωμένων καθηγητών του Τμήματος σε συνδυασμό με το δυναμισμό και την ανησυχία των νέων επιστημόνων που πλαισιώνουν το διδακτικό προσωπικό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αποτελεσματική και άμεση διάχυση της γνώσης προς όφελος των φοιτητών.

Το συγκεκριμένο Τμήμα έχει την υψηλότερη αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας στο είδος του, είναι πρώτο στις προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας και οι πτυχιούχοι του γίνονται δεκτοί για τη συνέχιση των σπουδών τους σε διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επίσης, είναι ικανοί για καριέρα σε ειδικότητες όπως σύμβουλος επιχειρήσεων, στέλεχος διαφημιστικών εταιρειών, μάνατζερ, στέλεχος πωλήσεων και μάρκετινγκ, αναλυτής επενδύσεων, στέλεχος ιδιωτικής ή δημόσιας επιχείρησης, κ.ά.

URL: http://www.ode.aueb.gr

  Πλοηγηθείτε σε όλα τα τεκμήρια αυτής της συλλογής

Υποσυλλογές Μεταπτυχιακές Εργασίες / Postgraduate dissertations
Διδακτορικές διατριβές / PhD Theses
Ερευνητικά δοκίμια / Working papers
Εκθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων / Project reports
Εκπαιδευτικό υλικό / Teaching material
Ανακοινώσεις σε Επιστημονικά Συνέδρια / Conference papers
Άρθρα σε Περιοδικά / Journal articles
Βιβλία και Συλλογικοί τόμοι / Books & Collective volumes